Alles dat je moet weten over een rollator

rollator

Wist je dat er in Nederland een heleboel mensen een rollator gebruiken om zich te verplaatsen van punt A naar punt B? Dat zijn soms mensen die al een dagje ouder en daardoor minder goed kunnen lopen zonder hulp. Maar rollators worden ook gebruikt door mensen die bijvoorbeeld aan het revalideren zijn van een operatie en liever niet teveel druk op de zere plek willen hebben. Er zijn ook mensen die door een spierziekte of om een andere reden een rollator nodig hebben. Een ding is zeker: het is niets om je voor te schamen.

rollator

Wat is een rollator precies?

Een rollator is een hulpmiddel bij het lopen voor ouderen en mensen die vanwege een lichamelijke beperking slecht ter been zijn. De rollator biedt steun, waardoor de gebruiker minder gauw valt. Ken je die rekjes nog die je vroeger op het ijs kon gebruiken om te leren schaatsen? Je hield het rek voor je vast, zodat je balans kon houden en iets had om op te leunen als het te zwaar werd. Dat is in feite ook wat een rollator is, maar dan voor op straat en niet alleen op ijs. Het heeft twee handvatten die je vast kunt grijpen om te steunen op de rollator. Er zitten wieltjes onder zodat je er vrij mee kunt bewegen. Bovenop zit een soort zitvlak zodat je even plaats kunt nemen als het te zwaar wordt. Dat is wel zo fijn als je van lange stukken lopen snel moe wordt.

rollator

Wat kost een rollator ongeveer?

De goedkoopste rollator begint bij 50 euro terwijl er ook modellen zijn van 200 of zelfs 400 euro. Het is een object dat ontzettend kan verschillen in prijs dus. Daarom is het slim om te bedenken wat je behoeften precies zijn voor je gaat zoeken. Anders kun je overrompeld worden door de prijzen.