Sinds de crisis iets meer dan een jaar geleden is begonnen heeft iedereen steeds beter de afstand leren bewaren. Er worden levens mee gered en dus bestelt men de boodschappen online of laat men een maaltijd bezorgen. Ironisch genoeg kopen de meeste mensen hun mondkapjes nog steeds in de supermarkt. Mondmaskers bestellen is gemakkelijk en goedkoop. Een mondkap Nederland is niet alleen veiliger om te bestellen, wanneer je bestelt bij de juiste leverancier is er ook een garantie van kwaliteit die je alleen vindt bij medische experts. Maar wat maakt zo’n medisch masker anders dan een masker uit de supermarkt? En kan je daar ook terecht voor een corona sneltest?

De verschillende soorten mondkapjes

Het is geen geheim dat mensen rondlopen met allerlei verschillende soorten mondkapjes in Nederland, maar welke van deze opties is de juiste? Mondmaskers bestellen kan iedereen, maar om de beste keuze te maken tussen de verschillende opties moet je goed oppassen. Er zijn chirurgische maskers, medische mondkapjes en herbruikbare mondkapjes. In elk van deze drie categorieën zijn effectieve mondkapjes en nutteloze mondkapjes te vinden. Maar wat zijn nu precies de kwaliteiten die een mondkap Nederland effectief maken en op welke details moet je letten om zeker te weten dat jouw mondkapje goed zijn werk doet?

Materiaal, lagen en vorm

Het hoofddoel van een masker is het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Wanneer we ademen, hoesten of niezen kunnen we het virus meters ver lanceren waar het afhankelijk van de ventilatie minutenlang kan blijven hangen. De kwaliteiten die een masker effectiever maken zijn het materiaal waarvan het is vervaardigd, het aantal lagen waar het uit bestaat en het vermogen om gestroomlijnd om de neus en de mond van de drager te passen. Alle soorten materiaal kunnen een goed mondmasker maken mits de steken dun genoeg zijn om aerosolen tegen te houden. Wanneer een mondmasker is geweven in bijzonder dunne steken, bestaat uit meerdere lagen en perfect past om de mond van de drager is het een ideaal masker.

Welke mondkapjes voldoen aan de eisen?

Elke persoon heeft een andere vorm van gezicht en een persoonlijke voorkeur van uiterlijk. Er is geen individueel model mondkapje dat beter werkt dan alle andere mondkapjes. Chirurgische mondkapjes voor eenmalig gebruik zijn bijvoorbeeld van een bijzonder effectief materiaal gemaakt maar passen niet perfect over het gezicht van de drager. Veel herbruikbare mondkapjes nemen beter de vorm van je gezicht aan maar zijn niet gemaakt van de juiste materialen om het virus tegen te houden. Kies daarom een medisch mondkapje dat dankzij een 3D pasvorm foutloos de vorm van jouw gezicht kan aannemen.

Bewaar afstand, was je handen en test regelmatig

Een masker is natuurlijk niet de enige manier om de verspreiding van het virus te voorkomen. Het is belangrijk om een veilige afstand te bewaren van mensen op straat en in de supermarkt. Ook is het cruciaal om na het aanraken van voorwerpen buitenshuis altijd de handen te reinigen met alcohol of zorgvuldig je handen te wassen met water en zeep. Tot slot is het een goed idee om je regelmatig te laten testen op Covid-19. Naast de faciliteiten waar je gratis een afspraak kan maken om je te laten testen kan dit nu ook goedkoop en veilig vanuit huis door een corona sneltest te bestellen.