Een steeds groter probleem in Nederland is dat het aantal mensen met een burnout flink toeneemt. Om dit te voorkomen is het belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. We werken ten slotte hard genoeg, staan altijd klaar voor familie en vrienden en willen daarbij ook nog fit blijven. Lees hier hoe je goed kunt ontspannen om een burnout te voorkomen.

Wat is een burnout?

De term burnout komt oorspronkelijk uit de psychologie. Het betekent letterlijk dat je het gevoel hebt dat je opgebrand bent. Hierdoor heb je geen motivatie om te focussen op werk bezigheden en ben je constant in een negatieve spiraal. Dit ontstaat allemaal door te veel hooi op je vork te nemen wat zorgt voor veel stress. Als dit te lang aanhoudt kan dit uiteindelijk leiden tot een burnout. Helaas duurt het herstel van een burnout vaak lang waardoor je dit te allen tijde wil voorkomen. Neem daarom minimaal een, maar het liefst twee keer per week echt een moment voor jezelf. Dus nog naast de quality time met je gezin of vrienden. 

De beste manier om te ontspannen

Het belangrijkste aan een ontspanningsactiviteit is dat jij er ontspannen van wordt. Iedereen wordt namelijk ontspannen van een andere activiteit. Zo zijn er mensen die juist ontspannen van rustige activiteiten zoals een dagje naar de sauna. Andere worden juist ontspannen door flink te sporten. Door te doen wat jij fijn vindt voorkom je een burnout.

Ideëen om te ontspannen

Er zijn veel vooroordelen over, maar door yoga oefeningen te doen laat je zowel je geest als lichaam compleet ontspannen. Om yoga goed uit te oefenen kun je het beste een yoga opleiding volgen. Hierdoor beschadig je je lichaam niet door oefeningen verkeerd uit te voeren. Een minder bekende activiteit die zeer ontspannend is, is waxen. Loop een keer langs bij the wax bar en ontdek de voordelen.