Een mindervalide in de familie? Stel een rollator voor

rollator aanbieding

Is er bij jou in de familie iemand bij wie je ziet dat deze steeds minder valide wordt op fysiek gebied? En wordt het maken van zelfs korte wandelingen voor deze persoon daardoor al een te grote opgave? Dit zijn soms moeilijke onderwerpen om onderling te bespreken, maar het is de moeite waard dit toch te doen. Erover praten brengt namelijk oplossingen dichterbij. Nu is het niet altijd mogelijk iemand weer meer lichamelijke mobiliteit te geven, maar andere mogelijkheden zijn er wel. Een rollator aanschaffen is daar een treffend voorbeeld van. Een groot voordeel aan rollators is dat deze relatief gunstig geprijsd zijn. Bij sommige winkels kun je zelfs vaak profiteren van een fraaie

. Maar rollators bieden natuurlijk meer voordelen dan alleen een gunstig prijskaartje. Lees er hieronder meer over.

rollator aanbieding

Waarom een rollator leidt tot een betere kwaliteit van leven

Binnen jouw familie is er misschien wel veel bereidheid om de minder mobiele persoon te ondersteunen tijdens het lopen. Dit is te appreciëren, maar een mens wil ook af en toe op zichzelf zijn en zelf kunnen bepalen wat hij of zij wanneer doet. Een stukje autonomie is altijd goed. Precies dat is wat een rollator biedt. Wanneer je met een rollator loopt, zijn wandelingen die voorheen niet mogelijk waren nu opeens weer wél mogelijk. Zo is de wereld van een rollatorgebruiker een stuk groter dan van iemand die weigert een rollator te gebruiken. Meer fitheid, meer sociale contacten en een betere levenskwaliteit zijn hier de gevolgen van.

rollator aanbieding

Binnen, buiten of allebei?

Grofweg zijn er twee soorten rollators: die voor binnen en die voor buiten. Belangrijkste verschil zit ‘m in het feit dat buitenrollators steviger en zwaarder zijn. Zo zijn deze bestand tegen ongelijke wegdelen en zelfs onverharde paden.