Als je na 22:00u nog de straat op gaat, zie je een compleet ander beeld dan een jaar geleden. De straten zijn leeg en alleen mensen die voor hun werk weg moeten mogen naar buiten. Dit komt natuurlijk door de avondklok, een maatregel van de overheid. Toch is het straatbeeld overdag ook veranderd. Dit beeld is nu zo, door sites als www.mondkapjes.nl.  

Het nieuwe ‘hip’

Met het nieuwe straatbeeld bedoelen we dat tegenwoordig iedereen op straat loopt met een mondkap. Je ziet het mondkapje terug in allerlei vormen, maten en kleuren. Zo zijn de er mondkapjes met printjes, glitters of grappige teksten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de bekende papieren mondkapjes, die volgens velen toch de beste bescherming bieden. In de ziekenhuizen wordt uitsluitend gewerkt met mondkapjes met een speciaal filter. Personeel van de corona-afdeling in het ziekenhuis, lopen zelfs in een heel pak met speciale kap of helm om zichzelf (en daarmee ook hun patiënten) zo goed mogelijk te beschermen tegen het corona-virus.

Meer maatregelen

Naast de geldende avondklok en het dringende advies om een mondkapje te dragen zijn er nog meer maatregelen ingevoerd door de overheid. Zo is het advies om maximaal een persoon te ontvangen per dag. Daarnaast wordt er geadviseerd om zo vaak mogelijk je handen te wassen en om je handen te desinfecteren. Tot slot is er het dringende advies vanuit de overheid om je bij klachten direct te laten testen. Dit kan kosteloos bij een van de testlocaties van de GGD. Heb je belangrijke afspraken en wil je niet te lang wachten op de uitslag, kies dan voor een sneltest. Dit kan bijvoorbeeld bij www.Coronatestnederland.nl. Na de afname van de test ontvang je binnen vijftien minuten al de uitslag. Het is wel goed om te vermelden dat deze sneltesten niet vergoed worden en dat je deze dus zelf moet betalen.